Sisällöntuotantoneuvoja

Olen saanut paljon kyselyjä siitä, millaista on olla ammattimainen sisällöntuottaja. Saamieni kysymysten perusteella olen laatinut tämänpäiväisen ohjelmani aiheen, ja kerron, kuinka sinäkin voit onnistua tällä jännittävällä alalla. Tervetuloa Sisällöntuotanto 101 -podcastiin. Minä olen bloggaaja, vloggaaja, tiktokkaaja, tubettaja, fasettaja ja äksääjä, ja annan aina mielelläni sisällöntuotantoneuvoja.


Mennään suoraan kysymyksiin. Nimimerkki “Räpiköijä” kysyy, että miten aloitin sisällöntuottajana. Minäpä kerron. Vuosia sitten olin niin kuin ihminen tavallisesti tuppaa olemaan. Yksinäinen, onneton, ontto sisältä. Sitten otin itseäni niskasta kiinni ja aloin tuottaa sisältöjä internettiin. Elämän tarkoitus saavutettu! Tässä työssä tarvitaan vain mikrofoni, kamera ja nettiyhteys. Kuka tahansa voi olla sisällöntuottaja. Sinäkin pystyt tähän.

Seuraavaksi “anzu987” pyytää määrittelemään, että mitä edes on sisällöntuotanto. Se tarkoittaa mitä tahansa yrityksen tai influensserin tuottamaa sisältöä, kuten tekstejä, kuvia tai videoita. Ennen olisi sanottu, että kirjoitan lehtiartikkeleita. Nykyään sanotaan, että tuotan sisältöjä. Ennen tehtiin radio-ohjelmia, nykyisin tuotetaan sisältöjä. Ennen otettiin valokuvia, kuvattiin videoita, sävellettiin musiikkia, luotiin taidetta. Nykyisin tuotetaan sisältöjä. Ja mielellään maksullisia sellaisia. 

Ennen kuin mennään eteenpäin, sananen sponsoreiltamme:

Onko kova nälkä, mutta kokkaaminen ei kiinnosta? Sellaista se on joskus. Tilaa lempiruokasi suoraan kotiovellesi. Kotimainen WATTI ruoankuljetusfirma. Ruokalähettien oikeudet eivät sisälly palvelun hintaan.

Nimimerkki “MasiKaksKasi” kysyy: mikä sun koulutus muka on? Noh, tähän ammattiin ei ole koulutusta. Sisällöntuottajana pitää sisäistää se ajatus, että juuri sinä olet uniikki, täysin ainutlaatuinen brändi, ja että juuri sinulla on paljon annettavaa maailmalle. Etsi se markkinarako itsellesi, jonka vain sinä kykenet täyttämään, koulutuksesta ja työkokemuksesta viis.  

“Tepattaja” kyselee, että millaisia ominaispiirteitä hyvällä sisällöntuottajalla on. Sisällöntuottajana tulee osata toimia itsenäisesti ja omatoimisesti ja samalla omata stellaariset ryhmätyötaidot. Mielellään tulee olla kansainvälistä työkokemusta ja kriisinhallintakykyjä. Tämä on vaativa ja mielenkiintoinen työ. Jopa entinen pääministerimme teki loikkauksen politiikasta sisällöntuottajaksi.

Nimimerkki “Jonne” kysyy, että eikö minua hävetä se, että päivät pitkät suollan turhia sisältöjä internetiin, vaikka samalla maailma on tulessa, ilmasto lämpenee, napajäät sulavat, apteekin hyllyiltä loppuvat masennuslääkkeet ja Mika Aaltola saa Halla-ahonkin näyttämään varteenotettavalta presidenttiehdokkaalta? Tähän voin sanoa, että minä olen sisällönsuoltajana kiinnostunut edistämään lähinnä omia asioitani, toisin kuin poliitikot, jotka tunnetusti ajavat meidän kaikkien asioita.

Katsotaanpa, oliko täällä yhtään asiallista kysymystä. Ei, ei, ei, ei, ei, tässä pyydetään lähettämään ruokottomia kuvia, tässä lähetetään ruokottomia kuvia… No tässä kysytään, että kuinka saada lisää seuraajia somessa? Sanoisin, että luomalla laadukasta sisältöä ja pitämällä somelinkit ajan tasalla, jotta seuraajat pääsevät helposti kiinni luomiisi sisältöihin.

Nimimerkki “O tempora, o mores!” kysyy, että miksi te nettipellet aina pyydätte seuraamaan teitä somessa, Jeesusta seurataan, ei somettajia. Niin no minä en tämän Jeesuksen sisältöihin ole tutustunut, hän varmaan toimii eri sovelluksissa kuin minä, niin en osaa sen tarkemmin sanoa.

Seuraavaksi tällainen viesti: “Olisiko aika uudelle vaiheelle elämässä? Olisiko aika kääntää uusi sivu? Olisiko aika uudelle miehelle ja uudelle sisustukselle…” Jaahas, joku kuuntelija siellä yrittää mainostaa omia palveluitaan ilmaiseksi, hyvä yritys! Seuraavaksi vuorossa MAKSETTUA sisältöä:

Raskaan työn raataja, sinä tietotyöläinen. Sinä pidät tätä yhteiskuntaa pystyssä. Sinun työpanostasi tarvitaan. Pitkän työpäivän päätteeksi sinun ei tarvitse huolehtia ruoanlaittamisesta, vaan voit hemmotella itseäsi kotiovellesi kuljetetulla ravintolaruoalla.

WATTI. Me välitämme ruokasi. Me emme välitä ruokalähettien oikeuksista.

Kiitos kaikille kysymysten lähettäjille hyvistä kysymyksistä. Tätä siis on sisällönsuoltaminen, ei kun siis tuottaminen, sisällöntuottaminen! Muista tykätä, painaa notifikaatiokelloa ja seurata minua somessa! Ja muista, kuka tahansa voi olla sisällöntuottaja. Sinäkin pystyt tähän!


...

Lisää neuvoja löytyy täältä eli kliks!

Kommentit

  1. Ja loistava kirjoitus jälleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässähän vallan häkeltyy noista kehuista :)

      Poista
  2. Anonyymi18.11.23

    Sinäpä se sanot, jospa minäkin alkaisin suoltamaan nettiin jotain, vaikka siivousvinkkejä, niillähän rikastuu nopeasti! Tai vinkkejä vessanpöntön moninaisista käyttömahdollisuuksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkitä sitten tännekin suolloksesi, laitetaan hyvä kiertämään!

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat kirjoitukset

Arvaa mikä mania?

Kriminaalin kaanin huligaaniklaani

Kotikokin suosikkiresepti arkeen ja juhlaan - eli ruoanlaittoneuvoja

Preppausneuvoja

Harvinaisten ihmissuhteiden päivä, osa 3: Afrodite ja kateellisten panettelu

Mitä Marilyn tekisi

Punainen lanka

Ajatuksia sietämättömässä tilanteessa

Pidä se kaikki sisälläsi