Loki: teknisiä ongelmia

 

Havaintokuva: sijoituspaikkani Tellus

Tellus on ollut jo useamman aurinkovuoden ajan sijoituspaikkani, ja tämä on kuukausittainen raporttini Galaksienväliselle komissiolle siitä, mitä olen tutkimusteni avulla saanut Maan kansalaisista selville. Tässä asiakirjassa annan selonteon Telluksen tärkeimmästä viestintävälineestä eli Internetistä.

Internet on sähköinen verkosto, jolla Maan kansalaiset pitävät yhteyttä toisiinsa. Internetin oli alun perin tarkoitus toimia sivistyksen ylläpitäjänä ja Aleksandrian kirjastoon verrattavissa olevana tietovarastona. Maan kansalaiset kuitenkin hylkäsivät Internetin alkuperäiset ylevät tarkoitusperät, ja valjastivat Internetin omiin tarkoituksiinsa. Tutkimusteni mukaan niitä ovat:

yhteydenpito läheisten kanssa, uutisten seuraaminen, viihteen kuluttaminen, omakuvien eli selfieiden jakaminen, koulukiusaaminen, maalittaminen, vainoaminen, loanheitto, poliittinen ajojahti, sodanlietsonta, terrorismi.

 

Havaintokuva: nykyaikaista kirjastonkäyttöä

Olen yrittänyt ymmärtää, mistä tämä henkisen alenemisen kehityskurssi johtuu, mutta sen kehitys on niin nopeaa, että tarvitsen lisää avustavaa tutkimushenkilökuntaa asian hahmottamiseksi. Tiivistetysti on todettava, että kyseessä on globaali trendi.

Internetiin on digitoitu runsaasti historiallista kirjallisuutta, taidetta, kulttuuria ja tieteellistä tietoa, käytännössä koko inhimillinen sivistys. Tämä sivistyksen jakamiseen tarkoitetut sivustot ovat usein valitettavan kömpelösti toteutettuja, sillä niiden kehittämiseen ei ole rahaa.

Sen sijaan Internetin viihdesivustot toimivat kuin unelma, sillä niiden kehittämiseen on rahaa.

Viralliset uutissivustot, erityisesti sellaiset, joita Maan kansalaiset kutsuvat iltapäivälehdiksi, pitävät yllä ihmisyydestä mahdollisimman pinnallista kuvaa. Mitä pinnallisempi teema, sitä sitkeämmin siitä laaditaan uutisia.

Naiset ja miehet kuluttavat Internetiä hieman eri tavoilla, ja se näkyy heidän tekemissään tiedonhauissa. Tutkimusteni mukaan naisia kiinnostavat seuraavat asiat: lihavuus, laihduttaminen, muoti, Sanna Marin, sisustus, ihmissuhteet, lasten kasvattaminen, mikä miehissä on vikana, true crime, horoskoopit, mitä naapurini minusta ajattelee, siivousneuvot.

Tutkimusteni mukaan miehiä kiinnostavat seuraavat asiat: moottoriurheilu, olut, Sanna Marin. 

 

Havaintokuva: nykyaikaista lastenkasvattamista

 

Internetissä keskustellessaan Maan kansalainen muuntautuu minkä tahansa alan asiantuntijaksi. Korona-aikaan keskustelupalstat täyttyivät korona-asiantuntijoista, jotka Ukrainan sodan alkaessa muuttuivat sota-asiantuntijoiksi. Olen yrittänyt kokeilumielessä osallistua Internetissä tapahtuvaan keskusteluun, mutta tulin verbaalisesti niin pahasti piestyksi että tarvitsin useamman kuukauden ajan päivittäistä terapiaa palatakseni työkuntoiseksi.

Yhteenvetona annan Galaksienväliselle komissiolle seuraavan lausunnon:

Internet on viestintäväline, jolla olisi ollut mahdollisuus kehittyä sivistyksen ylläpitäjäksi. Tämän kehityksen kuitenkin estävät tekniset ongelmat, joita myös Internetin käyttäjiksi kutsutaan.  


Liite 1: Loma-anomus
Liite 2: Edellinen raporttini komissiolle


Kommentit

  1. Hyvin analysoitu, muukalainen. Muistanpa ajan kun internet oli pienemmän, (enimmäkseen) viattomamman joukon leikkikenttä, jonne ihmiset julkaisivat hassuja kotisivuja milloin mistäkin kiinnostavasta aiheesta. Enpä olisi arvannut että silloin rajattomalta tuntuva monipuolisuus supistuu selfieiden ja kissavideoiden ylitarjonnaksi.

    VastaaPoista
  2. Eipä kirjoitukseesi ole mitään lisättävää. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kirjoitus lähestulkoon kirjoitti itse itsensä :D

      Poista
  3. Anonyymi11.10.23

    Niin totta tämä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nyt myös virallisessa raportissa!

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat kirjoitukset

Arvaa mikä mania?

Sisällöntuotantoneuvoja

Kriminaalin kaanin huligaaniklaani

Preppausneuvoja

Kotikokin suosikkiresepti arkeen ja juhlaan - eli ruoanlaittoneuvoja

Punainen lanka

Harvinaisten ihmissuhteiden päivä, osa 3: Afrodite ja kateellisten panettelu

Pidä se kaikki sisälläsi

Yksinäisenä kaikki elämänsä päivät

Ruusu ja kivi