Sisustusneuvoja

Aina kun menen ensimmäistä kertaa konsultaatiokäynnille uuteen asuntoon, kiinnitän heti ovensuussa huomiota siihen, minkälaista värimaailmaa asunnossa on käytetty. Minkälaisiin pintamateriaaleihin on satsattu, minkälaisia huonekaluja on valittu. Katson, onko asunnossa hyvä feng shui, onko harmoniaa, onko iloa, onko valoa, ja vaikka ex-mieheni otti ja lähti nuoremman mukaan, annan aina mielelläni sisustusneuvoja.



Aloitetaan tässä sinun asunnossasi seinien uudesta maalisävystä. Toin mukanani värikartan ja mallipaloja, jotta voidaan vähän mallailla, että minkälaista sävyä lähdettäisiin valitsemaan. Sanoit aikaisemmin, että tunnet olevasi sisustajana kokeilunhaluinen? Toin siksi mukanani vähän erikoisempia sisustusvärejä malliksi. Nämä voivat tosin jollekin olla vähän liikaa, kuten ex-miehelleni oli liikaa osallistua parisuhteeseemme, mutta lähdetään rohkeasti kokeilemaan!

Eli aloitetaan harmaista ja vertaillaan eri sävyjä näistä mallipaloista; Graniitti, Tuhka, Laastipöly. Vai oisko beige kivempi, että tulisi vähän väriä huoneeseen, eli Aavikkohiekka, Samppanja, Kosminen Latte. Vai haluaisitko kuitenkin valkoisen? Tässä olisi Kananmunankuori, Madagaskarin Vanilja, Kalma…

Anteeksi? Ai miten niin ihan samanvärisiä? No eihän ole, katso nyt, tämä on ihan selvästi tätä toista tummempi. Hetkinen, katsoin vahingossa mallipalojen kääntöpuolia… No ei se ole niin tarkkaa! Valitaan se sävy, jonka tuntuu itsestä hyvältä ja jonka kanssa pystyy elämään, kuten ex-mieheni joka valitsi mieluummin naapurinrouvan, niin siitä se sitten lähtee etenemään!

Katsotaanpa seuraavaksi, että miten tämä asunto on suhteessa ilmansuuntiin. Jos asunto aukeaa etelään päin, ikkunoista tulee sisälle paljon valoa, ja valon määrä vaikuttaa esimerkiksi siihen, että minkälaisia kasveja kannattaa sisustuksessa suosia. Itse en ole mikään kasviasiantuntija, mutta kannattaa konsultoida alan asiantuntijaa, kuten silloin kun ex-mieheni konsultoi selkäni takana kaupungin kalleinta avioeroasianajajaa, niin ei tule ikäviä yllätyksiä.

Joko olet ehtinyt miettimään huonekaluja? Tässähän on hyvä mahdollisuus lähteä kokeilemaan ihan erilaista tyyliä kuin mihin olet tottunut. Kannattaa panostaa laadukkaisiin, ajattomiin kappaleisiin, ne ovat aina muodikkaita. Suosittelen harkitsemaan kierrätettyjä huonekaluja, sillä ne ovat ekologisia. Sitä paitsi kierrätyskeskuksista voi tehdä upeita löytöjä. On hienoa, että valveutuneet ihmiset kierrättävät säntillisesti, itse heivasin ex-mieheni kaikki Armani-puvut ja Rolex-kellot lähimmälle roskalavalle, sillä kierrättämällä hyvä kiertää ja planeetta kiittää!

Nyt kun minä tätä asuntoa katselen, voin suositella sinulle pelkistettyä sisustusta. Minimalistisessa sisustuksessa kaikki turha on karsittu pois ja jäljelle jää ainoastaan tarpeelliset esineet. Mieli lepää, kun ei ole turhaa romua ja edessä on suorastaan tyhjä asunto, tyhjä kuten ex-mieheni pankkitili jahka ehdin nyhtää häneltä kaiken, ja tyhjyys jättää tilaa vapauden tunteelle. Kun esimerkiksi siirrän tämän tympeän taulun pois seinää rumentamasta ja avaan verhoja, niin katso kuinka vapaasti aurinko leikittelee tässä asunnossa! Siis katso tätä valon määrää!


...

Lue lisää neuvoja täältä eli kliks!

 

Kommentit

Kuukauden luetuimmat kirjoitukset

Arvaa mikä mania?

Kriminaalin kaanin huligaaniklaani

Sisällöntuotantoneuvoja

Miehet selittävät sinulle asioita - eli mansplainingneuvoja

Preppausneuvoja

Kotikokin suosikkiresepti arkeen ja juhlaan - eli ruoanlaittoneuvoja

Mitä Marilyn tekisi

Harvinaisten ihmissuhteiden päivä, osa 3: Afrodite ja kateellisten panettelu

Siivousneuvoja

Puutarhanhoitoneuvoja