Politiikkaneuvoja

Niinhän sitä sanotaan, että poliitikon ainoa tarvittava kyky on kyky tulla valituksi. Ei tarvitse olla koulutusta, osaamista tai edes mielenkiintoa ajaa kenenkään muun asioita paitsi omiaan, kunhan vain kykenee tulemaan valituksi keinolla millä hyvänsä. Olen konsultti, joka ohjeillaan mahdollistaa tällaisten ihmisten valituksi tulemisen, ja muutenkin, ihan normaalielämässä, annan aina mielelläni politiikkaneuvoja.


Joka aamu tarkastan sosiaalisesta mediasta mitkä ovat tämän hetken poliittisia kuumia perunoita, ja sitten kysyn kavereilta, mitä mieltä minun pitäisi asioista olla. On hyvin tärkeää kyetä muodostamaan mielipiteensä mahdollisimman nopeasti. Asiakysymysten syy-seuraussuhteiden pohdinta jätetään mielellään muille, jotta itse ehtii osallistua keskusteluihin päivänpolttavista puheenaiheista. Teen mielipiteeni näkyväksi somessa jakamalla eteenpäin uutisartikkeleita ja kommentoimalla niitä.

Tässä on otteita tämänhetkisistä kiinnostavista poliittisista keskustelunaiheista:

Turkki käänsi takkinsa: Nyt olisi sitä Natoa tarjolla

Vaaliväittely: Marin marinoi, Purra uhkaa purra, Orpolla orpo olo

Nyt puhuu Ohisalo - "Tuolta se kannatus tuli ja tuonne se meni"

Pääministerin puoliso porsasteli povipommia puristellen - Sannan aviokriisistä demareiden arvokriisiin

Marin jyrähtää: "Sekä poliittinen päätöksentekoni että avioliittoni ovat avoimia”

Nämä ovat tärkeitä keskustelunavauksia, sillä näissä riittää puhumista. Sanoisin vinkkinä, että poliittisessa viestinnässä tärkeintä on saada mahdollisimman paljon melua aikaiseksi, ja mitä mediaseksikkäämpi aihe, sen parempi. Jos keskusteltaisiin oikeasti tärkeistä asioista, kuten yksinhuoltajaäitien jaksamisesta ja vanhusten ongelmista, ketään ei kiinnostaisi eikä niistä saisi yhtään somepöhinää aikaiseksi!

Näin vaalien alla ehdokkaiden on hyvä antaa lupauksia, joita eivät aio pitää, kiertää toreilla tapaamassa kansalaisia, joiden ongelmista eivät välitä, näyttäytyä paikoissa, joissa eivät kuuna kullan valkeana muuten näyttäytyisi, ihan vain tehdäkseen mahdollisimman hyvän vaikutuksen äänestäjiin. Jokainen ääni on tärkeä, ja siksi on jalkauduttava kansan pariin, vaikka senkin uhalla, että joutuu perustelemaan omia poliittisia näkemyksiään. Tärkeintä on tulla nähdyksi.

Annoin vinkin eräälle korkean profiilin kansanedustajalle, että menee aviomiehensä kanssa ostoksille Lidliin, jossa hän ei ollut koskaan aikaisemmin käynyt, ja että käyttää siellä mahdollisimman paljon aikaa hintojen vertailuun ja hedelmien puristeluun, jotta mahdollisimman moni potentiaalinen äänestäjä hänet huomaisi. Kansalle tulee sellainen olo, että tämä ehdokas on samanlainen kuin me muutkin ja välittää samoista asioista kuin me itse välitämme! Ja kun kansanedustaja on onnistuneesti suorittanut näyttäytymisvelvollisuutensa, hän voi kartanonsa pihaan ajaessaan heivata halpaostokset Teslan takakontista suoraan roskalaatikkoon dyykkarien äänien kalastelemiseksi.

Politiikka on aikaavievää puuhaa, ja siksi poliitikon on oltava taitava ajankäytössään. On kyettävä tekemään monta asiaa yhtä aikaa. Hyvä paikka multitaskaamiselle on esimerkiksi Helsingin kaupunginvaltuuston kokoukset. Niiden aikana on runsaasti luppoaikaa, että voi lukea uusimmat juorulehdet. Pysyy ajan tasalla! Nykyään sitä ei edes tarvitse mitenkään peitellä, kun lehdet voi lukea suoraan kännykästä. Näyttää koko ajan siltä että tekisi jotakin tärkeää, vaikka oikeasti selaakin Seiskaa. Kyllä ne kuntalaisten asiat tulevat näinkin hoidetuiksi.

Tavallista kansaa on hyvä aina välillä pysähtyä miettimään, sillä kuten sanottua, heidän äänensä ovat tärkeitä näin vaalien alla. Esimerkiksi tätini on ammatiltaan meikkitaiteilija, vanhanaikaisesti käsillään työtä tekevä alansa asiantuntija, johon on täysin mahdotonta yrittää vedota poliittisesti, sillä hän on jo aikaa sitten muodostanut mielipiteensä asioista. Hänen kaltaisensa ihmiset ovat poliittisessa mielessä vaarallisia, sillä he ajattelevat omilla aivoillaan.

Pelkkiä ihmisiähän poliitikotkin vain ovat. He elävät inhimillisten heikkouksien armoilla. Esimerkiksi poliittisten lupausten noudattamatta jättäminen, se on vain osa ihmisyyttä. Kansalaisten verorahojen holtiton kuluttaminen, se on vain osa ihmisyyttä. Valehtelu, ahneus, omaan pussiin pelaaminen, suhmurointi, se on vain osa ihmisyyttä. Politiikassa kaikki on ok, paitsi silloin kun jää kiinni, jolloin se ei olekaan ok. Vinkkinä on, että kaikesta selviää, kun vähän venyttää tosiasioita. Sitä vartenhan me konsultit olemme olemassa!

Poliitikot ovat ihan omanlaisiaan ihmisiä. Ilman heitä tämä maailma ei pyörisi. He täysin pyyteettömästi uurastavat, ottavat selvää, pohtivat ja puntaroivat tehdäkseen sellaisia päätöksiä, jotka tasapuolisesti hyödyttävät ja edistävät heidän omia asioitaan.

Tarkoitan tietenkin, että meidän kaikkien yhteisiä asioita. 

 

...

Lue lisää neuvoja täältä eli kliks!

Kommentit

  1. Tuleva kanssnedustaja8.4.23

    Kiitos vihjeistä!
    Ajattelin aloittaa ajoissa mutta varovasti: puristelemalla perunoita ja näyttäytymällä päiväsaikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että maamme tulevaisuus on asiantuntevissa käsissä!

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat kirjoitukset

Miehet selittävät sinulle asioita - eli mansplainingneuvoja

Arvaa mikä mania?

Sisällöntuotantoneuvoja

Preppausneuvoja

Kotikokin suosikkiresepti arkeen ja juhlaan - eli ruoanlaittoneuvoja

Kriminaalin kaanin huligaaniklaani

Mitä Marilyn tekisi

Liukkaan kelin hyvät puolet

Ruusu ja kivi

Punainen lanka