Cosa Nostra HR-osasto

Psst! Olisiko sinulla hetki aikaa pysähtyä juttelemaan? Teen sinulle tarjouksen, josta et voi kieltäytyä! Katsos, minä ja Carlo tässä etsimme uusia jäseniä perheyhtiöömme. Tarvitsemme kipeästi uutta verta pyörittämään bisneksiä jäsenistömme ikääntyessä ja loppujen tapellessa keskenään. Minä olen tämän rekrytointioperaation aivot ja Carlo on… assistenttini. Carlo, sano päivää pikku ystävälleni!

 

 

Näytät kunnianhimoiselta hepulta. Kiinnostaisiko sinua tehdä helppoa rahaa? Perheemme tuottoisaa erityisosaamista on nimittäin tavaran välittäminen ja välistä vetäminen, salakuljetus, musta pörssi, kiristäminen, monopolit, kartellit, korruptio… Eihän sinulla muuten ole yhteyksiä poliisiin tai oikeuslaitokseen? Ei? No hyvä, se olisi hieman vaikeuttanut asioita. Bisnes pyörii mainiosti silloin, kun kukaan ei ole tunkemassa nokkaansa meidän asioihimme!

Carlo, oletko huomannut epäilyttävää liikehdintää missään? Etkö? No hyvä.

Olet varmaan huomannut, että päätöksentekijät harvemmin tekevät juuri sinua suosivia päätöksiä. Mitä jos minä kertoisin sinulle, että liittymällä perheeseemme pääset kouriintuntuvasti vaikuttamaan lähiseudun päättäjiin? On monenlaisia tapoja saada hommat hoidettua: oikea tapa, väärä tapa ja meidän tapamme. Sanotaanko näin, että meillä on tarvittavat keinot kääntää poliitikkojen päät haluamaamme suuntaan, jos kässäät mitä yritän sanoa?

Carlo, ota tupakka pois suustasi ja lakkaa heiluttelemasta paukkurautaasi, ettei äitisi tarvitse hävetä sinua!

Tarvitsemme perheyritykseemme henkilöitä, jotka ovat kunnostautuneet seuraavissa asioissa: perheen kunnian puolustaminen, kaunan kantaminen, kostoiskujen suunnittelu, kirkossa käyminen sunnuntaisin... Toimintaperiaatteemme on selvä; pidä ystäväsi lähellä, mutta vihollisesi vielä lähempänä. Noudatamme omertàn käyttäytymissääntöä, eli emme vasikoi ystäviemme ja pidämme suun supussa poliisikuulusteluissa.

Carlo, lakkaa toljottamasta siinä monttu auki. Suu suppuun ja katso, ettei kukaan pääse yllättämään kulman takaa!

Nyt sinulla on oiva tilaisuus tappaa kaksi kyyhkystä yhdellä kivellä ja ottaa aimo harppaus urallasi eteenpäin liittymällä meihin. Allora, pyydämme sinulta vain pienen pientä työnäytettä ennen perheeseen liittymistä, pikkuruista vendettaa eli verikostoa, loukkauksen kostamista loukkaajan koko suvulle, ihan pikku juttu vain. Jos valitset tästä listasta sinulle sopivimman vendetan, niin voidaan siirtyä sisälle tuonne ravintolan puolelle viimeistelemään työsopimus, pois täältä kylmenevästä illasta. Inhoan kylmää! Vain kosto on parhaimmillaan kylmänä, vai mitä sanot Carlo?

Hetkeä myöhemmin... Koska kyseessä on italialainen hetki, niin sanotaanko että yli neljä tuntia myöhemmin:

Asia on hoidettu. Carlo, auta minut autoon. Ajetaan kohti kotia. Haluan levähtää hetken, ennen kuin matkaamme maaseudulle kaivamaan kuoppaa takakontissa olevaa todistusaineistoa varten. Mikä tämä paketti tässä penkillä on? Leivonnaisia? Missä vaiheessa sinä olet ehtinyt käydä konditoriossa? No hyvä, tekeekin mieli vähän jotain makeaa raskaan työpäivän vastapainoksi.

On tämäkin elämää. Katsos Carlo, olen kunnianhimoinen mies. Minun pitäisi istua pomon paikalla tekemässä päätöksiä siitä, miten perhe bisneksiä pyörittää. Sen sijaan joudun tekemään näitä aivottomia rutiinihommia ja mielistelemään ylempiäni. Et nyt ymmärrä, Carlo! Minussa olisi voinut olla tyyliä! Olisin voinut olla haastaja, olisin voinut olla tärkeä, sen sijaan että olen pelkkä siipeilijä, sillä sitähän minä olen.

Onko tuolla edessä poliisin ratsia? No on tietenkin, eikö niillä kyylillä ole muuta tekemistä kuin vainota viattomia kansalaisia? Pysäytä tien reunaan ihan suosiolla. Sieltä tulee koppalakit, ja tietenkin he pakottavat minut ulos autosta. Juuri kun sain pungerrettua itseni sisään, he vetävät minut taas ulos. Carlo, joudun menemään poliisilaitokselle. Ota auto ja tule huomenna hakemaan minut. Kun tulet laitokselle, niin muista: jätä ase, tuo cannoli. Kuulusteluissa vaietessa tulee joka kerta nälkä!

Kommentit

Kuukauden luetuimmat kirjoitukset

Haamukirjailija

Sisällöntuotantoneuvoja

Kuinka tehdä vaikutus naiseen

Harvinaisten ihmissuhteiden päivä, osa 3: Afrodite ja kateellisten panettelu

Miehet selittävät sinulle asioita - eli mansplainingneuvoja

ASMR Horror Story

Vigilant/Vigilante

Veden vietävänä

Sivistyksen vastaisku