Kovaa koronapeliä Oulun Eteläisessä

Ennen joulua 2021, jossakin päin Oulun Eteläistä, Isossa Tavaratalossa

Minna: Hei, sinuakin näkee!

Leena: No hei! Pitkästä aikaa! Tulin tänne tekemään jouluostoksia, hyvät ovat alennukset, katso, 70 prossaa pois. Tän vois ottaakin, vaikka onko tälle mitään tarvetta oikeasti, no mä otan, annan vaikka kälylle lahjaksi. No mutta mitäs teidän elämäänne kuuluu? Mitenkä lapset voivat?

Minna: Hyvin, hyvin, kiitos kysymästä, seuraava syntyy jo ennen kevättä. Varjelus suo taas uuden lahjan.

Leena: Moneskos lahja tämä tuleva on? Kahdeksas? Kyllä se on niin, että naisen tehtävä on synnyttää mahdollisimman paljon lapsia. Mitä enemmän, sen parempi. Isommat lapset saavat sitten hoitaa pikkusisaruksia, saavat hyvää kokemusta. Haluavat sitten varmasti aikuisina omia lapsia!

Minna: Tuota, mun on ollut tarkoitus kysyä sulta, että mitenkä teidän perheessänne suhtaudutaan koronarokotteisiin? Me emme ole tietenkään niitä ottaneet, mutta nyt kuitenkin vähän tuntuu siltä, että pitäiskö kuitenkin ottaa.

Leena: Kuule, älä hyvä ihminen mene siihen lankaan! Se on tieten niin, että koko tää koronarokotehomma on vain hallituksen tapa aivopestä kansaa. Minähän en rokotetta ota. Ja kun mieheni alkoi vikistä, että voisi sen ottaa, sanoin napakasti, että et muuten ukko ota! En laita tähän kroppaan mitään keinotekoista myrkkyä! No mutta missä se hopeavesi nyt onkaan, taas on kaikki tavarat siirretty eri paikkoihin…

Minna: Alexander! Benjamin! Tulkaa alas sieltä! Alas sieltä nyt heti! Ei, äiti ei voi tulla nostamaan sinua sieltä, äidillä on iso maha ja teidän pikkusisko on tässä kantorepussa, äiti ei kykene nyt auttamaan.

Leena: Ai kauhia noita sun poikias. Vie vaan tarhaan ne, niin saat vähän rentoutua. Kuule, siitä koronasta vielä, että jos sua oikeasti kiinnostaa se, miten hoitaa näitä kaikenmaailman tauteja, niin mä voin suositella sulle yhtä tosi hyvää astraalihoitajaa, joo, mä käyn sen luona itse. Se tarjoaa kristallihoitoja, energisoivaa tehohierontaa ja eteerisiä öljyjä. Ja sit toinen tyyppi, jonka luona mä käyn, tarjoaa enkelihoitoja. Siis näillä mä aion selvitä koko tän mukapandemian ajan.

Minna: Oletko siis sitä mieltä, että koronaa ei ole ollenkaan olemassa?

Leena: No kyllä mä sen myönnän, että se on olemassa, mutta se on vain semmonen tavallinen pikku flunssa, ei mitään sen kummempaa. Kuule, Virtasilla ois muuten ensi viikonloppuna niin sanotut koronabileet, että jos vaan kiinnostaa.

Minna: Koronabileet?

Leena: Sinne siis voi mennä ja saada tartunnan. Heillä on nyt kaikilla korona.

Minna: Miksi ihmeessä minä haluaisin saada tartunnan?

Leena: No jos sairastat sen taudin nyt, niin voit hyvillä mielin osallistua ensi kesänä meidän piirien tapahtumiin! Jos kaikki sairastavat nyt, niin mitään ei voida perua!

Minna: Mutta kun anoppi olisi viimeinkin lupautunut auttamaan lasten kanssa ensi viikolla. En oikein tiedä, uskallanko ottaa sitä riskiä, että hänkin sairastuisi. Ja kun itsekin olen raskaana, niin…

Leena: Kuule, mä annan sulle nää mun energia- ja enkelihoitajien yhteystiedot. Jos tulee jotain pikku köhää, niin menette vaan anopin kanssa sinne hoitoihin! Tuossa, ota nyt! No mutta eiköhän me nähdä ensi viikonloppuna Virtasilla! Mun pitää mennä nyt. Oli kiva jutella! Moikka!

Minna: Moikka. No, kai mekin sit mennään, kun kaikki muutkin menevät. Pojat! Missä te olette? Mihin ihmeeseen ne taas ehtivät kadota?


Joulun 2021 jälkeen, jossakin päin Oulun Eteläistä, Ison Tavaratalon asiakaspalvelupisteessä

Asiakas: Hei anteeksi.

Työntekijä: Hei, miten voin auttaa?

Asiakas: Sellaista asiaa mulla olisi, kun äsken olin tuossa rautaosastolla, niin törmäsin naapuriini, joka oli myös tullut piipahtamaan kaupassa. Ja, tuota noin, hän sanoi, että lääkäri on asettanut hänet ja hänen koko perheensä koronakaranteeniin.

Työntekijä: Joo?

Asiakas: Ja minä hänelle ihmettelin, että mitä hän täällä kaupassa oikein toimittaa, sillä eihän karanteeniin asetettu saisi juoksennella ympäri kauppoja levittämässä tautia. Että voisitteko kenties pyytää vartijaa, että tekisi asialle jotakin?

Työntekijä: No se, mitä minä voin tehdä, niin voin vaikka kuuluttaa tässä yleisesti, että josko se  teidän naapuri tulisi tänne tiskille, niin sitten meidän pojat voisivat hoitaa asian.

Asiakas: Joo, se olis varmaan ihan hyvä.

Työntekijä: Okei, joo eli hyvät asiakkaat, voisiko se henkilö, joka on asetettu tällä hetkellä koronavirusinfektion takia karanteeniin, ilmoittautua asiakaspalvelupisteelle, eli sinä, joka olet karanteenissa, tulisitko asiakaspalvelupisteelle, kiitos!

Asiakas: Kiitos. No minäpä tästä sitten, taidanpa tästä sitten lähteä.

Työntekijä: Odottakaas, tuossa se nyt tulee, onko se teidän naapurinne?

Asiakas: Ei.

Työntekijä: No entäs tuo toinen herra?

Asiakas: Ei sekään.

Työntekijä: Herranen aika, nyt niitä sitten alkaa valua tännepäin! Sanna! Nyt tarttis apua täällä näin! Kuulkaas, joo, kyllä kuulutin, anteeksi, voisitteko pysyä vähän kauempana. Pyydän, yksi kerrallaan! Jos voisitte asettua jonoon ja säilyttää turvavälit! Anteeksi! Kuka näistä ihmisistä mahtaa olla se teidän naapurinne?

Asiakas: Se livisti just etuovesta ulos.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat kirjoitukset

Arvaa mikä mania?

Sisällöntuotantoneuvoja

Kriminaalin kaanin huligaaniklaani

Kotikokin suosikkiresepti arkeen ja juhlaan - eli ruoanlaittoneuvoja

Preppausneuvoja

Harvinaisten ihmissuhteiden päivä, osa 3: Afrodite ja kateellisten panettelu

Mitä Marilyn tekisi

Punainen lanka

Ajatuksia sietämättömässä tilanteessa

Yksinäisenä kaikki elämänsä päivät