Preppausneuvoja

Nyt, jos koskaan, on oikea aika valmistautua maailmanloppua varten, ja minä olen luonnollisesti oikea henkilö sinua asiassa ohjeistamaan. Tietenkään en aio kertoa sinulle nimeäni, osoitettani tai mitään muutakaan yksityiskohtia itsestäni, sillä olettamuksella että havittelet varastojani, mutta muuten annan aina mielelläni preppausneuvoja.


Jos et ole tähän mennessä tajunnut varastoida vettä, ruokaa ja hygieniatarvikkeita pahan päivän varalle, en näe sinulla olevan mahdollisuuksia selviytyä tositilanteessa. Jos sinulla on vaikeuksia maalaisjärjen käytön kanssa, kehotan sinua menemään pitsinnypläyskursille ja jättämään preppaamisen niille, joilla on edes teoreettinen mahdollisuus selviytyä sitten, kun ryminä alkaa.

En puhu preppauksen perusteista, kuten elintarvikkeiden hamstraamisesta tai maanalaisen bunkkerin kaivamisesta, vaan preppaukseen liittyvästä henkisestä valmistautumisesta. Henkinen valmiustila selviää kysymällä itseltä seuraavat kysymykset:

  • Selviänkö maailmanlopusta, jos en pärjää päivää ilman Instagramia? 
  • Selviänkö maailmanlopusta, jos en jaksa nousta portaita ilman hengenahdistuskohtausta?
  • Selviänkö maailmanlopusta, jos en osaa tehdä yksinkertaisia päätöksiä turvautumatta oppaisiin, asiantuntijoihin ja vertaistukiryhmiin?

Ennen oli laivat puuta ja miehet rautaa, nykymies ei erota koivua kuusesta eikä rottaa oravasta. Kaupungistumisen ja yhteiskunnan tasapäistämisen myötä terve järki on lentänyt ikkunasta ulos. Preppauksen ensimmäinen ja ainoa sääntö on tämä: järjenkäyttö on sallittua.

Varautuako vaiko eikö varautua, siinäpä vasta typerä kysymys. Aina tulee varautua ennalta kaikkeen. Oletan, että sinulla on vakuutuksia, säästötili, testamentti allekirjoitettuna? Onneksi olkoon, olet siis jo valmistautumassa viimeisiä aikojasi varten! Mikäli haluat siirtää poistumistasi tuonpuoleiseen muutamalla vuodella eteenpäin, suosittelen, että otat preppauksen vakavasti. Tarvitaan vain yksi globaali katastrofi romahduttamaan vallitseva yhteiskuntajärjestys ja tuhoamaan sivistyksemme rippeet.

Seuraavaksi listaan hyviä puolia sille, että maailma loppuu. Ei tarvitse enää lyhentää lainoja. Ei tarvitse enää tavata sukulaisia. Ei tarvitse enää hävetä Teuvo Hakkaraista. Syy pian koittavalle maailmanlopulle? Ihmisen typeryys. Jos kiinnostaa tutustua tarkemmin siihen, miltä maailmanloppu käytännössä tuntuu, suosittelen lomailemaan Venäjällä.

Olen vuosien saatossa pannut merkille, että valmistautuminen on taito, joka kulkee suvussa. Sisareni Päivikki on preppauksen ruumiillistuma. Ei ole tilannetta, josta hän ei selviäisi. Ei siksi, että hän olisi voimakkain, kaunein tai älykkäin, vaan siksi, että hän on erikoisjoukkojen kouluttama survivalisti, jolle maailma on pelkkä viidakon lakien perusteella toimiva taistelutanner; syö tai tule syödyksi, sanoisi Päivikki, jos joku häntä joskus kuuntelisi.

Pari hyväksi havaittua nyrkkisääntöä preppaajille:

  • Optimistille lasi on puoliksi täynnä, pessimistille lasi on puoliksi tyhjä; preppaaja tyhjentää lasin sisällön omaan pulloonsa ja säilöö sen maakellariin, jossa on jo odottamassa satoja litroja pullovettä ja väkeviä. 
  • Kun asioi Kärkkäisellä, maitokaupassa käyminen ja kiväärin hankkiminen onnistuu helposti samalla ostosreissulla.
  • Ensiapulaukun perusteet: viskipullo ja jeesusteippiä.
  • Onni on oma tupa, oma lupa, omavaraisuus ja omapäisyys.

Moni on epäonnistunut varautumisessa pahan päivän varalle. Epäonnistutko sinä? Se selviää pian, sillä kuten sanoin, nyt, jos koskaan, on oikea aika valmistautua maailmanloppua varten. Jos et usko, suosittelen lukemaan tuoreimman sanomalehden.

Nyt teemme muutamia mielikuvaharjoituksia siitä, miten bunkkerin ympäristö on järkevintä miinoittaa.

 

...

Lisää hyviä neuvoja löytyy täältä eli kliks!

Kommentit

  1. Anonyymi13.3.24

    Pidin erityisesti siivousneuvojan kuvasta, hänessä on asennetta"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on nainen, jolla on sekä missio että visio!

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat kirjoitukset

Miehet selittävät sinulle asioita - eli mansplainingneuvoja

Sisällöntuotantoneuvoja

Arvaa mikä mania?

Kotikokin suosikkiresepti arkeen ja juhlaan - eli ruoanlaittoneuvoja

Harvinaisten ihmissuhteiden päivä, osa 3: Afrodite ja kateellisten panettelu

Alkuperäinen Rautarouva

Harvinaisten ihmissuhteiden päivä, osa 1: Stupido ja Cupido

Kun karhu syö omansa

Puutarhanhoitoneuvoja