Tehtävä suoritettava perjantaina 13. päivä

Olen hyvin tietoinen siitä, että olen kaiken tämän pelleilyn seurauksena päässyt pahasti velkaantumaan. Omaisuuteni on valunut kuiviin, olen vararikossa, minun on ollut pakko lainata rahaa ja koronkiskurit puuskuttavat niskassani. Ellen pian keksi jotakin tapaa ansaita rahaa tulen olemaan suurissa ongelmissa. Kyllä, olen edelleenkin tästä kaikesta hyvin tietoinen!

Hyvät herrat, pyydän hiljaisuutta! Tosiasia on, että kruunun kirstu on tyhjä! Omaisuuteni on palanut jatkuvaan sotimiseen Englantia vastaan. Muistutan teitä kuitenkin siitä, että sotaretkeen ryhtyminen oli aikanaan teidän kaikkien mielestä erinomainen idea! Kysyn; onko teillä kenelläkään mitään järkevää ratkaisua tähän ongelmaan? Ei? Eikö mitään? Mitä te sitten toljotatte siinä, menkää ja tehkää asialle jotakin! Olkaa kerrankin hyödyksi. Mokomatkin mielistelijät, jättäkää minut rauhaan…


On se kumma, että minun, Ranskan kuninkaan, suvereenin monarkin, mahtavimmista mahtavimman, on itse pyrittävä ratkaisemaan omia ongelmiani. Hyvä on, mietitäänpä sitten, miten saisin varallisuuteni takaisin. Nostamalla veroja tietenkin. Mitä muuta? Ryöstämällä naapurivaltioita? Menemällä uusiin naimisiin ja vaatimalla mittavat myötäjäiset? Nämä ovat ihan varteenotettavia keinoja, mutta en tiedä, jaksanko kaikkea sitä häslinkiä, mikä liittyy sotaretkiin ja naimakauppoihin. Täytyy olla jokin helpompi keino.
 
Onkohan paavilla enää omaisuutta, jota voisin vaatia itselleni? En usko, kuppasin sen suonen jo huolella. Mitäs julisti minut pannaan! Aina hyppimässä nenille ja vaatimassa kuuliaisuutta kruunulta. Kruunu ei ole kuuliainen kenellekään hiippahatulle. Pysyköön kirkonmiehet ruodussaan ja temppeleissään!

Temppeleistä tulikin mieleen… Onko mikään muu taho vauraampi tänä päivänä kuin temppeliherrain ritarikunta? Hah, temppeliherrat! Pankkiherrat pikemminkin, sanon minä. He ovat satojen vuosien ajan haalineet rikkauksia ympäri Eurooppaa ja ovat täysin vieraantuneita alkuperäisestä tehtävästään. “Kristuksen ja Salomon temppelin köyhillä ritareilla” ei ole enää aikaa suojella pyhiinvaeltajia, kun on liian kiire istua kultakasan päällä rahoja laskemassa.

Myönnän, että istuisin mielelläni itsekin samaisen kultakasan päällä. Olen lainannut ritarikunnalta sotaretkiäni varten kahmalokaupalla rahaa, eivätkä he anna minun sitä unohtaa. Kehtaavat jopa vaatia takaisinmaksua. Oli aika, jolloin taktisesti ajattelin, että liittymällä heidän joukkooonsa saisin omani takaisin. Jäsenanomukseni ei kuitenkaan herroille kelvannut! Mokomat tekopyhät munkit, muka niin hurskaita, muka niin nöyriä. Minä olen sata miljoonaa kertaa heitä nöyrempi! He ovat valtio valtion sisällä, heistä on päästävä... Ja taidankin tietää, miten se onnistuu.

Vartijat! Hakekaa kirjuri paikalle ja sassiin. Siinähän te olettekin, kuulkaa, haluan laatia pidätysmääräyksen. Kirjoittakaa seuraavasti:

“Temppeliherrain ritarikunnan jäsenet ympäri Ranskan maan on pidätettävä.” Syytetään heitä vaikka kerettiläisyydestä, väärien idolien palvonnasta, miesten kanssa pelehtimisestä, tähän voisi vielä keksiä lisää karmaisevia syytteitä… “Heidän koko omaisuutensa on takavarikoitava kruunulle, heidät on laitettava vankilaan ja annettava heille vain vettä ja leipää, ja koska heitä syytetään kauhistuttavista rikoksista Jumalaa vastaan, heistä on saatava tunnustukset irti keinoilla millä hyvänsä”, alleviivatkaa “keinoilla millä hyvänsä”.

Jaahas, mitähän muuta, jotakin korulauseita pitäisi siihen alkuun varmaan laittaa… Tuleeko teille mitään mieleen? No antaa kuulua vaan, hyvä mies, kirjoittamisestahan teille maksetaan, te kirjoitatte, jotta minun itseni ei tarvitse vaivautua. Viestintä on johtajaa tukeva toiminto, ei sellainen asia, jota johtajan itse tulisi osata. Että mitäkö? “Jumala ei ole tyytyväinen. Kuningaskunnassamme on uskon vihollisia”. Hyvä, juuri tilannetta kuvaava lausahdus, laittakaa se siihen alkuun. Ja loppuun allekirjoitus, Hänen majesteettinsa Filip IV.

Tämän määräyksen voi sitten toimittaa kaikille luotettaville osapuolille, mutta huomatkaa, että kaiken on tapahduttava salassa, jotta temppeliherrat eivät saa vihiä aikeistani. Pidätyksen on tultava yllätyksenä! Suurmestari Jacques de Molay ja ne muut tulisi oikeastaan polttaa roviolla, mutta katsotaan ensin, mitä salaisuuksia saamme heistä irti.

Ai että milloinka pidätys tapahtuu? Hmm, laitetaan siihen vaikka, että tehtävä suoritettava perjantaina 13. päivä lokakuuta Herran Wuonna 1307. Se olkoon heidän epäonnen päivänsä. Menkää, menkää, lähettäkää viesti eteenpäin. Olen väsynyt, minun on levättävä. Ja mietittävä.

Mitä kaikkea tekisinkään niiden roistojen omaisuudella?

Kuukauden luetuimmat kirjoitukset

Arvaa mikä mania?

Kriminaalin kaanin huligaaniklaani

Preppausneuvoja

Mitä Marilyn tekisi

Sisällöntuotantoneuvoja

Kotikokin suosikkiresepti arkeen ja juhlaan - eli ruoanlaittoneuvoja

Ajatuksia sietämättömässä tilanteessa

Pidä se kaikki sisälläsi

Kuinka tehdä vaikutus naiseen

Yksinäisenä kaikki elämänsä päivät