Täysillä tässä hetkessä

Oli kesä, syreenit kukkivat, ja sinä esitit toivomuksen; että olisit läsnä täysillä tässä hetkessä, että ajatuksesi olisivat lomalla eivätkä työasioissa, nauttisit hetkestä, kesästä, elämästä.

Nyt on syksy, talvi melkein, istun tässä huoneessa naputtelemassa tietokonetta ja pohdiskelen, kuinka me ihmiset olemme kykeneväisiä olemaan kahdessa paikassa yhtä aikaa. Keho on läsnä siellä missä fyysisesti satumme olemaan, mutta ajatuksemme saattavat samanaikaisesti olla jossakin kaukana. Taulukoissa, tiimipalavereissa, toisessa universumissa;   

mieli vaeltaa pustalla ravaavien przewalskinhevosten mukana, metsästää tundralla naalin johdolla, siemailee mettä rubiinikurkkukolibirin seurassa

Palaa tähän hetkeen! Tähän todelliseen hetkeen. Tähän huoneeseen, jossa on kalseat värit ja harmaa valo, jossa ajatukset eivät vaella, koska kaikki huomio on kohdistettuna tähän erittäin tärkeään viralliseen asiakirjaan:

“... raportoidaan analyysien tuloksista tiivistetysti sidosryhmille, kuten yhteistyökumppaneille ja/tai asiakasyrityksille... lopputulema on se, että” minä en kestä tätä enää sekuntiakaan! Tämä työ murskaa sieluni! Haluan mennä ja seikkailla ja seilata maailman meriä ja valloittaa etelänavan ja löytää Xanadun kadonneet aarteet ja olla rikas ja vapaa ja mahtava ja merkittävä!

Keskity, muista; asuntolainan lyhennykset, asuntolainan lyhennykset. Avaa uusi tiedosto, naputtele, naputtele, vastaa sähköpostiviestiin, noin. Kas, tuli automaattinen vastaus! “Tämä sähköpostiosoite ei ole enää käytössä.” Miten se on mahdollista, sain osoitteesta tunti sitten viestin? Mitä tämä tarkoittaa? Tarkoittaako tämä sitä, että tietokoneet ovat muuttuneet tietoisiksi ja alistaneet ihmiskunnan! Suurbotti kommentoi voitonpäivänä: “Heidät oli helppo lannistaa, he antautuivat ilman vastarintaa kännyköidensä orjiksi! Tik, tok, boom!”

Yritä kovemmin. Työskentele. Ota huomioon tosiasiat, mieti, mitä haluat ammatillisesti saavuttaa. Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Entä kymmenen? Kahdenkymmenen? Menee koko elämä ohitse kun vain haaveilee. Elämä on tässä ja nyt, on oltava läsnä täysillä tässä hetkessä.

Mutta miksi olla vain tässä, jos voi samalla olla siellä, missä syreenit kukkivat? 




Kommentit

  1. Anonyymi13.11.22

    Sanos muuta, olisi ihanaa aina olla siellä missä syreenit kukkii ja linnut laulaa! Mutta toisaalta eihän sitäkään kukaan jaksaisi loputtomiin, vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemisen sietämätön keveys. Hmm...

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos lukemisesta ja mukavaa päivää!

Kuukauden luetuimmat kirjoitukset

Oletko nähnyt tätä miestä?

Preppausneuvoja

Kotikokin suosikkiresepti arkeen ja juhlaan - eli ruoanlaittoneuvoja

Kun karhu syö omansa

Mitä Marilyn tekisi

Punainen lanka

Ruusu ja kivi

Sisällöntuotantoneuvoja

Liukkaan kelin hyvät puolet