Hetki ennen päätöksentekoa

Tammikuun kymmenentenä päivänä vuonna 49 ennen ajanlaskumme alkua saapui Gaius Julius Caesar erään joen rannalle. Hän oli matkalla Roomaan 5 000 sotilaan kanssa kaapatakseen vallan itselleen. Joen ylittäminen merkitsisi sodanjulistusta, tilannetta, josta ei olisi enää paluuta.

Mitä mahtoi liikkua Caesarin mielessä Rubikonin rannalla seisoessaan?

Rubikonin ylittämisellä viitataan päätökseen, josta ei voi enää perääntyä. Se on ratkaiseva käännekohta, joka jakaa elämän menneeseen ja tulevaan, muuttaa nykyhetkeä ja koko elämän suuntaa. Ylittäessään joen Caesar tekisi päätöksen, joka muuttaisi maailmaa.

Näin olen oppinut, ja näin sain innoituksen aloittaa oman matkani. Olen Rubikonin rannalla, hetkessä ennen päätöksentekoa. Tarkastelen edessäni hahmottuvaa vastarantaa ja pohdin, miten sen parhaiten saavutan. Ongelman ratkaistakseni istuudun rannalla kirjoittamaan niin pitkäksi aikaa kun on tarpeellista, enkä anna minkään rajoittaa ajatuksiani.

Matkani on yksinäinen, ja olen kiitollinen seurastasi. Keskustelisin mielelläni kanssasi, sillä uskon, että meistä voisi olla toisillemme iloa. Minulla on paljon kysymyksiä, ja toivon, että sinä viisaampana voisit vastata niihin ja auttaa minua toivioretkelläni.

Olemme Rubikonin rannalla, ja vastaranta odottaa. Aloittaisimmeko?

 

 

Kuukauden luetuimmat kirjoitukset

Arvaa mikä mania?

Sisällöntuotantoneuvoja

Kriminaalin kaanin huligaaniklaani

Preppausneuvoja

Kotikokin suosikkiresepti arkeen ja juhlaan - eli ruoanlaittoneuvoja

Punainen lanka

Harvinaisten ihmissuhteiden päivä, osa 3: Afrodite ja kateellisten panettelu

Pidä se kaikki sisälläsi

Yksinäisenä kaikki elämänsä päivät

Ruusu ja kivi